Sveits
Xherdan Shaqiri of Switzerland during the UEFA Euro 2016, Round of 16 football match between Switzerland and Poland on June 25, 2016 played at Geoffroy Guichard Stadium in Saint-Etienne, France - Photo Michael Zemanek / Backpage Images / DPPI IBL

Kampen mellom Sveits og Nord-Irland kommer forhåpentligvis til å involvere mange angrep fra gjestene, da de er nødt til å score for å sikre seg plass til VM.

Oppgjøret i Belfast endte 1-0 til Sveits, og dermed sikret de seg et meget godt utgangspunkt for returoppgjøret hjemme. I den første kampen var det Sveits som hadde mye av spillet, og det var det laget som skapte de fleste sjansene.

Nord-Irland forsvarte seg godt, men etter 58 minutter velger dommer Ovidiu Hategan å blåse straffe til bortelaget, noe som viste seg å være en helt feil avgjørelse. Ricardo Rodriguez satte straffen i nota og sikret Sveits et viktig bortemål som gjør veien til VM mye enklere for sveitserne.

Nord-Irland får dermed en vanskelig oppgave på bortebane hvor de er nødt til å vinne enten 1-0 for ekstraomganger, eller med to mål mer enn Sveits om sveitserne skulle score på hjemmebane. Så spenningen lever fremdeles, og returoppgjøret må spilles før vi trekker noen konklusjoner, selv om Sveits var en soleklar forhåndsfavoritt.

Kommer Sveits, med Premier Leaguespillerne Granit Xhaka og Xherdan Shaqiri til å overkjøre Nord-Irland på hjemmebane, eller skal Nord-Irland overraske og å bli det første laget i historien som kvalifiserer seg til VM ved først å tape hjemme for så å vinne borte? Kampen er den første av to Playoff-kamper som går denne søndagen og dommeren blåser i gang kampen på St. Jakob-Park i Basel klokka 18:00.