Kroatia
Rijeka, 6.10.2017. - Stadion HNK Rijeka, 2017/18 European Qualifiers, Qualifying Round, Group I, Matchday 9, Croatia (r/w) - Finland 1:1 // Ivan PERISIC (4) PUBLICATIONxNOTxINxCRO

Hellas fikk en svak start i den første Playoff-kampen borte mot Kroatia med 4-1 tap.  Med dette resultat i bagasjen må grekerne score mange mål på hjemmebane, for å ha sjanse til å bli med til VM-sluttspillet i Russland neste år.

I den første kampen var det ingen tvil om at forhåndsfavoritten Kroatia var det beste laget, og allerede til pause hadde de en komfortabel 3-1 ledelse. Før det var gått 20 minutter av første omgang ledet Kroatia 2-0. Først var det straffemål av kapteinen og Real Madrid-stjernen Luka Modric etterfølgt av et mønsterangrep fra kroatene. Angrepet, som ender med den andre scoringen, kommer kjapt på venstrekanten. Innlegg fra Ivan Strinic treffer fint lagkameraten Nikola Kalinic, som tupper ballen enkelt forbi keeper fra 3 meters hold.

Hellas reduserte etter halvtimen spilt, men bare 3 minutter etterpå scorer Kroatia igjen. Herfra hadde Kroatia god kontroll resten av kampen, med det fjerde målet og spikeren i kista etter kun 4 minutter spilt av den andre omgangen.

Returoppgjøret i Helles ser dessverre veldig vanskelig ut for grekerne, men når det er sagt så har det skjedd mirakler før i gresk landslagshistorie. De tidligere EM-vinnerne fra 2004, kommer nok til å kjempe til siste slutt og kroatene har bare en oppgave, og det er å slippe inn færre enn tre mål.

I følge de fleste forhåndstips så det helt klart at Kroatia går videre, men skal Hellas klare å sjokkere fotball Europa nok en gang?