UFC Fight Night 118

MMA-interessen har eksplodert i Polen de siste årene. Oppstyret blir neppe mindre når den hyperpopulære Donald «Cowboy» Cerrone går kamp i Gdansk på lørdag

 På jakt etter ny opptur

Cerrone har konkurrert i lettvekt mesteparten av sin suksessrike karriere, men valgte etter tapet mot Rafael dos Anjos for to år siden å gå opp en vektklasse. I weltervekt oppnådde han stor suksess i sine første kamper og var på god vei mot toppen av rankinglistene. I januar i år møtte han imidlertid veggen mot Jorge Masvidal. Cowboyen virket ute av det helt fra start, og måtte gi tapt mot overmakten tidlig i andre runde. Tingenes tilstand ble ikke bedre av at Cerrone ble beseiret i Robbie Lawler i hans påfølgende kamp.

To strake tap er kritisk for en 34-åring med tittelambisjoner, så med et tap her er det vanskelig å se for seg hvordan fortsettelsen vil bli for publikumsfavoritten fra Ohio. Han er desperat etter en ny opptur for å kunne ta en siste sats mot mesterbeltet.

Skummel motstander

Mange ble overrasket over at Cerrone godtok å gå kamp mot en ung, ubeseiret og urangert utøver som Darren Till. 24-åringen fra Liverpool er meget talentfull, men har lite meritter å slå i bordet med. Et tap vil derfor være katastrofalt for «Cowboy», samtidig som en seier kun er noe alle forventer. Hovedpersonen selv hadde følgende å si til media tidligere denne uken:

Rankinglistene betyr ingenting. Det har i hvert fall virket sånn det siste året. Når «Cowboy» går kamp mot en urangert motstander blir alle sjokkert, men så fort du har tittelbeltet kan du tydeligvis plukke en tilfeldig motstander selv uten at noen hever et øyenbryn. Rankinglistene har mistet sin betydning. Jeg bare trengte en motstander.

Faktum er uansett at Till har langt større ferdigheter enn rennommeet skulle tilsi. I løpet av 16 profesjonelle kamper er han fremdeles ubeseiret og kommer fra seire mot ikke ubetydelige motstandere som Jessin Ayari og Bojan Velickovic det siste halvåret. Sist kamp var så sent som for sju uker siden.

Likevel er dette nok et oppgjør mellom David og Goliat. Till kan på sikt bli en av verdens ti beste weltervektere, men her møter han etter all sannsynlighet overmakten.

UFC Fight Night 118 fra Gdansk går av stabelen lørdag ettermiddag/kveld