Emil Meek

Etter lang tids krigføring på sosiale medier endte Emil «Valhalla» Meeks jakt på ønskemotstanderen med nederlag.

Helt siden midten av juli har vårt eget stjerneskudd på MMA-himmelen, Emil Meek flørtet, ertet og terget på seg den populære Mike «Platinum» Perry i håp om å få en kamp. Den fremadstormende amerikaneren var utelukkende positiv i den tidlige fasen, men har virket mer lunken den siste tiden. I forrige uke var han svært så avvisende i sine uttalelser til media og fredag ettermiddag ble det offentliggjort at han skal gå kamp mot argentinske Santiago Ponzinibbio i midten av desember.

Vår egen Emil har selvfølgelig ikke latt dette gått upåaktet hen i sosiale medier og postet på lørdag en melding på Twitter der han tydelig viser sin misnøye over Perrys valg.

Hva skjer nå?

Meeks strategi gjennom de siste årene karrieren har hele tiden vært å sikte høyest mulig. En taktikk som kan gi stor avkastning og forholdsvis lite slitasje på kropp og helse. Han tar tydelig ikke til takke med hva som helst, men denne kresne måten å velge motstandere på kan også være ødeleggende på sikt. Etter at han slo Rousimar Palhares for 17 måneder siden har han kun gått én kamp. På samme tid har den hyperaktive Jack Hermansson gått fem kamper og sikret seg en skikkelig status i UFC.

Skal den 29 år gamle weltervekteren beholde momentet han har etter sine to siste seiere er han nødt til å få skaffet seg en kamp så fort som mulig. Helst før nyttår eller i løpet av januar 2018. Problemet er at det etter helgas stevne i Polen ikke skal arrangeres flere kamper i Europa før neste år. Mest sannsynlig må Emil håpe på en kamp under Fight Night 123 i California 9.desember. Her er det foreløpig en klar mangel på en skikkelig co-main event (nest siste kamp på kortet).

UFC on Fox 26 den 16.desember hadde vært et strålende kort for «Valhalla». Her er det hele fem weltervektskamper på agendaen, med blant andre tidligere nevnte Perry og Ponzinibbio, Rafael Dos Anjos, Robbie Lawler, Jordan Mein og Nordine Taleb. Med hele 12 bookede kamper er det tvilsomt om det legges til en ekstra weltervektskamp, men om det blir en skade i nærmeste fremtid står nok nordmannen langt fremme i køen.

Årets siste mulighet årets nyttårskort. UFC 219 har allerede store navn som Dominick Cruz og Carlos Condit på plakaten, men det er ingen tvil om at deres største ønske er å få booket Conor McGregor i tillegg til en annen tittelkamp for å avslutte året med et smell. Skal vi få en nordmann på dette kortet er han nødt til å få lokket med seg en spektakulær motstander. Av utøverne inne på topp 15 er det kun Kamaru Usman (11), Gunnar Nelson (12), Dong Hyun Kim (13) og Alex Oliveira (14) som per dags dato står uten en motstander. Alle fire er utøvere Emil har en god mulighet mot og som kunne fått ham inn på underkortet til UFC 219, men spesielt en kamp mot den islandske jiu-jitsu-eksperten Gunnar Nelson ville gitt mye oppmerksomhet.

Kjenner vi Emil «Valhalla» Meek rett kommer det nok hint på Twitter eller Snapchat før vi aner, men ting bør skje kjapt om han ikke skal havne i bakleksa i en av UFCs absolutt tøffeste divisjoner.