Emil Meek

Kort tid etter at kampen mot Mike «Platinum» Perry glapp har Emil Meek skaffet seg en enda høyere rangert motstander – Kamaru Usman.

Emil «Valhalla» Meek har spilt et høyt spill i jakten på sin neste motstander i UFC. Robbie Lawler, Mickey Gall og Mike Perry er blant de velkjente navnene han har jaktet på i sosiale medier siden debuten. Etter at han måtte trekke seg fra den planlagte kampen mot Nordine Taleb i mai, har jakten blitt intensivert utover høsten. Etter at kampen mot Perry gikk i vasken skrev vi om mulige motstandere og aktuelle stevner for Emil. Kun et par dager senere viser det seg at vi fikk rett.

Meeks motstander blir, i følge MMAFighting.com, nemlig Kamaru «The Nigerian Nightmare» Usman. Nigerianeren vant den 21.sesongen av ‘The Ultimate Fighter’ og har senere vunnet samtlige av sine fem kamper i UFC. Sist på en tidlig knockout mot Sergio Moraes under Fight Night 116 i september. Hans glimrende prestasjoner i oktagonet har foreløpig ført ham opp til en 11.plass på rankinglisten over de beste weltervekterne i divisjonen.

Kampen mellom Meek og Usman går av stabelen under UFCs etter hvert så tradisjonstunge nyttårskort. UFC 219 inneholder allerede blant annet comebacket til Carlos Condit mot Neil Magny og bantamvektslegenden Dominick Cruz som går sin eneste kamp for året mot Jimmie Rivera. I tillegg er det ventet at det vil annonseres minst én tittelkamp til stevnet.

Med dette fortsetter Emil Meek sitt høye spill om å søke så sterke motstandere som overhodet mulig. Han kommer uten tvil til denne kampen som en underdog, men han har svært lite å tape her. Usman har nå ti strake seiere siden han tapte sin andre MMA-kamp og er på en solid medgangsbølge. Skulle nordmannen seire her vil han med stor sannsynlighet fyke rett inn på rankinglisten over de 15 beste utøverne i weltervekt.

Vi kan ikke vente! Merk av 30.desember i kalenderen!