Tony «El Cucuy» Ferguson nølte ikke da han fikk mikrofonen i ansiktet etter seieren mot Kevin Lee under UFC 216. Nå skal Conor McGregor rives ned fra tronen.

Det er hevet over enhver tvil at den irske folkehelten Conor McGregor er MMA-universets suverent største stjerne. At han besitter store ferdigheter er det også stor enighet om. Det er likevel en stor andel kampsportentusiaster som fremdeles føler at «The Notorious» har til gode å bli virkelig testet. Mange eksperter mener sågar at han ikke engang er den beste utøveren i sin egen vektklasse, til tross for at han har hatt tittelbeltet i sin eie det siste året.

Barnefødsel og pengekampen mot Floyd Mayweather har holdt McGregor utenfor MMA-sirkuset helt siden han vant lettvektstittelen fra Eddie Alvarez for 11 måneder siden. Iren forsvarte heller aldri tittelbeltet i fjærvekt, noe som til slutt endte med at UFC tok det beltet fra ham. Denne gang opprettet de en midlertid tittel til vinneren av helgens kamp mellom Tony Ferguson og Kevin Lee. Tanken er at vinneren skal møte McGregor på et så tidlig tidspunkt som overhodet mulig.

Ferguson har lenge vært i titteldiskusjonen i lettvekt, men har aldri kommet helt fremst i køen. Motstander Kevin Lee er på sin side et relativt nytt fjes i divisjonens toppsjikt. Han har utvilsomt gode resultater å vise til, men har først og fremst kommet seg opp ved hjelp av et velfungerende snakketøy og et plettfritt utseende. Ikke ulikt tidligere nevnte Mayweather.

I selve kampen gikk Lee knallhardt tilverks, men klarte ikke å avgjøre kampen tidlig. Gradvis ble det imidlertid tydelig at Lees gasstank var i ferd med å gå tom og Ferguson tok mer og mer over. Etter en sterk periode i 3.runde fikk «El Cucuy» satt inn en stram ‘triangle’ og Lee hadde ingen annen mulighet enn å overgi seg.

Den siste tiden har det versert en rekke rykter om et tredje oppgjør mellom Conor McGregor og Nate Diaz, men UFC-president Dana White var klokkeklar i sin tale etter kampen:

Den kampen må skje. Noe annet gir ingen mening. Den kampen må skje!

Det er nok likevel opp til McGregor. Det er han som styrer showet i disse dager.