De norske håndballherrene var allerede historiske da de sikre seg semifinalespill. Nå venter gigantene Frankrike i finalen. Venter nok et mirakel for Christian Berge & Co?

Selv de mest innbitte supporterne hadde trodd at Norge ville spille seg frem til semifinalene i Verdensmesterskapet i Frankrike. Selv om den norske optimismen henter kraft fra tidligere prestasjoner i rødt, hvitt og blått – som Drillos’ VM-deltagelse, Bobbysocks og Lillehammer ’94 – hadde enda færre sett for seg finale i herrenes VM.

Og det var ikke en hvilken-som-helst i mannlig håndballsammenheng Norge målte krefter med fredag. Kroatia har nemlig vært én av de toneangivende nasjonene på den internasjonale håndballscenen, noe to OL-gull, to EM-sølv og VM-triumf i 2003 beviser.

Men, mot unge og sultne nordmenn holder det ikke bare å hete Domagoj Duvnjak eller skilte med tidligere prestasjoner. For etter nervepirrende ekstraomganger var det altså Norge som kom seirende ut med 28-25, og som har sikret seg retten til å kjempe om VM-gull mot vertsnasjonen Frankrike søndag ettermiddag.

Frankrike er, som den håndballinteresserte tilskuer vet, selveste kongene på haugen. Blåtrøyene har rasket med seg troféene som er verdt å spille om, selv om franskmennenes ikke er fullstendig uovervinnelige. Norge slo vel og merke Frankrike så sent som i fjorårets EM, mens de også tapte tapte finalen i samme mesterskap mot Danmark.

La oss heller ikke glemme at Norges tap for Frankrike i årets VM skal tilskrives elendige, iranske dommere som ga begrepet hjemmedømming et ansikt. Når Norge får fart på beina vil søndagens finalemotstander få problemer med å henge med. Kjenner vi duften av et nytt mirakel?

Hvem tror du vinner finalen mellom Frankrike og Norge? Tror du Norge vinner? Prøv uten risiko