Kan det ligge an til en gullsesong for Mats Zuccarello og hans New York Rangers? Det ser sannelig oppløftende ut for både nordmannen og klubben som sådan.

Laget fra The Big Apple kan skilte med 13 seiere på sesongens 17 kamper, og har i tillegg notert seg for seks eller flere mål i ni av oppgjørene. Rangers har 72 scoringer hittil, noe som ikke har skjedd siden 1988/1989-sesongen. Når lagets burvoktere har reddet 109 av totalt 113 skudd i løpet av de tre seneste kampene, er det ikke til å undres over at fansen kan kjenne lukten av sølvtøy.

Mats Zuccarello er på alle måter en viktig bidragsyter i New York Rangers’ suksess. 29-åringen hever 37 millioner kroner pr sesong, men forsvarer godtgjørelsen med scoringer og assists. I forrige kamp mot Vancouver Canucks noterte Oslo-gutten seg for to målgivende og én scoring. Etter sju mål og seks assists, har Zuccarello 13 målpoeng denne sesongen. Fjorårets ordinære seriespill ga 26 fulltreffere og 61 poeng.

Zuccas imponerende statistikk gjør at Rangers har økt ledelsen i Eastern. 26 poeng etter 17 kamper betyr at kun Montreal Canadiens (28) er bedre i hele NHL. Terminlista gir imidlertid New York-laget liten grunn til å hvile på laubærene. Espen ”Shampo” Knutsens gamle arbeidsgiver, Columbus Blue Jackets, venter allerede lørdag, mens dobbeltmøte med regjerende Stanley Cup-vinnerne Penguins står for tur uken etter.

Mon tro om ikke den tidligere Frisk – og MODO-spilleren er ekstra motivert før møtet mot nevnte Pittsburgh Penguins. Det var nemlig i playoff-spillet tilbake i 2014/2015-sesongen at nordmannen pådro seg livstruende hodeskader. Med to scoringer og tre assists i løpet av de fem siste kampene, burde Penguins passe seg for den 1.71 meter høye magikeren.

Sponset link:
5000 grunner til å prøve