UFC 205 var fantastisk, men det slutter ikke der. Lørdag kveld arrangeres det ikke mindre enn to UFC-stevner.

Fight Night 99 – Belfast
For andre gang er UFC-sirkuset i Nord-Irland, der hovedkampen går mellom nederlandske Gegard Mousasi og jamaicaneren Uriah Hall. Dette blir et herlig returoppgjør i mellomvekt, etter at Hall brutalt knocket ut Mousasi i Japan i september 2015. Siden den gang har Mousasi vunnet tre imponerende seiere mot henholdsvis Thales Leites, Thiago Santos og Vitor Belfort, mens Hall på sin side har hatt motsatt formkurve. Tap mot Robert Whittaker og Derek Brunson har sendt det tidligere topp-prospektet et godt stykke ned på rankinglistene.

Selv om det ikke er mer enn et par seiere som skal til for at Uriah Hall igjen havner i en titteldiskusjon, ser vi ikke for oss at «Prime Time», som først ble verdenskjent gjennom The Ultimate Fighter, skal kunne vinne over Mousasi. Nederlenderen skal være overlegen på alle punkter. Halls eneste sjanse er at han gjentar en av sine legendariske hodespark.

Fight Night 100 – Sao Paulo
Litt senere på kvelden går det et nytt stevne av stabelen. Denne gang i Brasil. Hovedkampen går mellom bryteren Ryan Bader og veteranen Antonio Rogerio «Little Nog» Nogueira. Et oppgjør høytflyvende Bader definitivt bør vinne.

For oss nordmenn er imidlertid fighten mellom norsk-svenske Jack Hermansson og hjemmefavoritten Cezar Ferreira mer interessant. Vår egen «The Joker» fikk sin etterlengtede debut i UFC mot briten Scott Askham i starten av september, hvor han tok seieren på poeng. Etter en svak førsterunde var fighteren fra Frontline Academy fullstendig overlegen i kampens siste halvdel. Det er imidlertid ingen tvil om at han må være mer med fra start når han denne gang møter populære Ferreira, eller Cezar Mutante som han kalles i hjemlandet. Brasilianeren har gått hele ni kamper i UFC (6-3) og kan blant annet skimte med en submission-seier mot velrenommerte Thiago Santos på kun 47 sekunder.

Ferreira har imidlertid vist seg å være sårbar for å bli knocket ut, så vi håper vår adopterte Joker kommer inn til kamp med fulladede never.

Sponset link:
MMA uten risiko