Ole Gunnar Solskjær
Manchester United manager Ole Gunnar Solskjær. Foto: TT.

Premier League er tilbake neste uke. 2019/2020-sesongen skal som kjent spilles ferdig i løpet av sommeren… 

Det er en rekke avklaringer vi venter på. Hvem som vinner seriegull, hvilke klubber som sikrer seg europacup, og ikke minst hvem som må ta den tunge veien ned i the Championship. Her er redaksjonens vurdering av vinnere og tapere: 

Gullkampen

Siden Liverpool befinner seg 25 poeng foran Manchester City, er det rimelig å hevde at tittelkampen er avgjort. Vel og merke er ingenting offisielt avgjort. 

Liverpool har etter alle solemerker dyttet Premier League-troféet inn i premieskapet i løpet av et par kamper. Dersom du mener Manchester City kan gjøre tidenes comeback, får du 101.00 i odds for lyseblå triumf. 

Spill på Premier League å få en oddsbonus på opptil 1000 kr som ny kunde hos Betsson!

Europacup

Selv om Liverpool og Manchester City er trygge på en plass i neste sesongs Champions League, er det to billetter til Europas gjeveste turnering som fortsatt er i spill. Leicester befinner seg på en foreløpig tredjeplass – fem poeng foran Chelsea. Manchester United føler åtte poeng bak, noe som gjør the Foxes til et trygt spill. Oddsen reflekterer da også hvor sannsynlig det er med Leicester i Champions League kommende sesong (1.16). 

Chelsea betaler på sin side 1.65 ganger pengene, men Manchester United er kun tre poeng poeng bak (2.75). Dersom Sheffield United går seirende ut av sin hengekamp, vil de klatre forbi Manchester United på tabellen. The Blades er dermed et besnærende spill til 15.00 ganger pengene. Hva som derimot taler imot laget fra Stålbyen, er det hektiske kampprogrammet. Wolves (7.00) og Tottenham (13.00) er andre alternativer.

Spill på Premier League å få en oddsbonus på opptil 1000 kr som ny kunde hos Betsson!

Du kan likeledes sette spill på hvilke lag som sikrer en topp seks-plassering. Både nummer 5 og 6 er sikret Europa League-kvalifisering. Chelsea (1.08) og Manchester United (1.20) forventes å utgjøre fem av de seks øverste plassene – sammen med Leicester, Manchester City og Liverpool. Det betyr at det er én plass tilgjengelig. 

Wolves (2.10) har en hyggelig innspurt, men vi skal heller ikke avskrive Tottenham (2.50). Selv om Spurs spilte svakt før Corona-pausen, skal vi huske på at laget manglet både Harry Kane og HeungMin Son. Begge angriperne er friske og raske nå. Sheffield United og Arsenal omsettes begge til 4.00 i odds i samme marked. 

Nedrykk
Det er slett ikke umulig at klubber som Southampton og Newcastle blir dratt inn i nedrykksstriden. Realistisk sett står det mellom seks lag å unngå de tre nedrykksplassene. 

Spill på Premier League å få en oddsbonus på opptil 1000 kr som ny kunde hos Betsson!

Den nåværende jumbo-troikaen er også favoritter til degradering. Norwich (1.09), Aston Villa (1.33) og Bournemouth (1.80) regnes som de heteste kandidatene til å spille Championship-fotball kommende sesong. Norwich befinner seg seks poeng unna trygg grunn, og har slik sett den vanskeligste jobben. Det er imidlertid ingen grunn til hvorfor ikke Ville eller Bournemouth kan klatre over streken. 

Spesielt Bournemouth har mulighet til å sikre seg fornyet Premier League-kontrakt. Dorset-klubben har slitt med skadeproblemer hele sesongen, men situasjonen ser langt lysere ut nå. Oddsen på at The Cherries holder seg i divisjonen er 2.00

Kun målforskjellen holder Watford over trekløveret i bunn. Hertfordshire-laget betaler 3.40 i odds for nedrykk. West Ham (3.00) lever i likhet med the Hornets farlig, og de har en rekke vanskelige kamper igjen i innspurten. The Hammers møter mange av topplagene og nedrykksrivaler i de avsluttende kampene. West Ham er muligens det beste spillobjektet av lagene over nedrykksstreken.

Spill på Premier League å få en oddsbonus på opptil 1000 kr som ny kunde hos Betsson!