Etter at de norske håndballherrene gjorde av med Ungarn, venter semifinale mot Kroatia fredag kveld. Får Norge revansje for EM-tapet for samme motstander?

Trener Berge & Co har allerede skrevet seg inn i historiebøkene. Den imponerende seieren over Ungarn har nemlig ført Norge til en semifinale i VM for første gang. Nå snakkes det om finale mot vertsnasjonen Frankrike – for ikke å glemme: VM-gull.

Norges medaljehåp måtte tåle tap for nettopp Kroatia i EM så sent som i fjor. Den gang var det bronseplassen som glapp. I årets VM er det imidlertid ingen grunn til at nordmennene er preget av fjerdeplassen i EM. Selvtilliten en skyhøy etter en rekke solide resultater, mens Kroatia vel og merke slo EM-toer Spania i kvartfinalene.

Og Norge har muligens hatt en relativt lett vei til semifinalen. Verken Makedonia eller Ungarn hadde særlig motstand å by på, mens 28-31 tapet for vertene Frankrike i stor grad kan tilskrives hjemmedømming. Fredag venter 18.000 tilskuere i Bercy-hallen.

Lie Hansen var et konstant horn i siden på ungarerne i 31-28 seieren, mens den 22 år gamle Torbjørn Bergerud leverte godt mellom stengene. Det norske forsvaret bidro til at semifinalebillettene så godt som var løst allerede ved pause, på stillingen 17-10. Det store spørsmålet er om Kroatia blir like enkle å kneble.

Spiller Norge seg frem til VM-finale i fredagens oppgjør mot Kroatia? Tror du Norge vinner? Prøv uten risiko