Slaven Bilic manager of West Ham United dejected

Det kan sannelig ikke være enkelt for Premier League-trenere å skulle sjonglere en spillerstall på et måte som holder alle fornøyde…

Ofte må de samme trenerne foreta valg av spillere basert på hierarkiet innad i troppen, snarere enn hva som ganger laget taktisk. Enkelte faller i denne fella. Og denne helgen var det Slaven Bilic. En angrepstrio som inkluderte fotrappe Michail Antonio og Javier Hernandez holdt Tottenhams backtreer opptatt. Likeledes sørget det for at Spurs-backene ikke kunne angripe som de er vant til.

Da Antonio måtte gi tapt for skade en halvtime inn i oppgjøret, tok Bilic en avgjørelse som i stor grad forårsaket West Hams nederlag. Bilic hadde naturlige erstattere for Antonio på benken i form av Ayew og Diafra Sakho. Begge disse spillerne har farten som skal til for å bekle en kantrolle. Men, snarere valgte Hammers-treneren å dytte inn Andy Carroll. Hernandez ble i sin tur bedt om å ta en uvant jobb på vingen.

Plutselig fikk Tottenhams midtstoppere bedre levekår. For alle Carrolls kvaliteter til tross er han ingen sprinter. Det var det forhenværende Newcastle-spilleren som ga bort ballen da Harry Kane satte inn hvittrøyenes første mål. Og det var Carroll som ble frarøvet ballen av Jan Vertonghen kort tid etterpå, da Harry Kane til slutt satte inn sitt andre for dagen. Noe som i realiteten drepte kampen.

Senere lørdag ettermiddag var det også en annen Premier League-trener som måtte foreta et bytte. I motsetning til Bilic gjorde Ronald Koeman det riktige valget.

Everton har blåst store summer denne sommeren, men har likevel en ubalansert tropp uten en naturlig erstatter for Romelu Lukaku. Koemans gutter så da også ut til å styre mot sitt fjerde strake tap da Joshua King satte inn 1-0 til Bournemouth. Men, så tok hollenderen grep med et bytte.

Oumar Niasse har slett ikke hatt det enkelt etter overgangen til Everton tilbake i 2016. Han fant ikke nettmaskene i de syv første kampene under Roberto Martinez, og ble ignorert av Koeman før han ble lånt ut til Hull. Selv om Niasse for så vidt gjorde sine saker greit for Hull, kan han knapt sies å ha vært en nøkkelspiller for the Tigers. Da er det ikke til å undre seg over at Everton vurderte å kvitte seg med senegaleseren i sommer.

Nå som Everton har fremstått tannløse i angrep etter Lukakus exit, er det altså på det rene at Niasse kan være en mulig løsning. Kanskje er det for mye forlangt å kreve at han er en langsiktig erstatter, men i øyeblikket er han i det minste den beste kopien av belgieren.

Etter å ha blitt kastet til løvene av en presset Koeman, vant Niasse kampen med to scoringer. Den første fulltrefferen hadde i sannhet Lukaku-kvalitet over seg. Selv om Toffees-manageren åpenbart foretrekker å bruke sine nyervervelser, vil han være en tosk hvis han ikke starter Niasse i neste ukes kamp mot Burnley. Heller enn å presse alle sommerens kjøp inn i det samme laget, er det generelt smartere å plukke spillere som passer til oppgavene som skal utføres.