Investeringene i den kinesiske Super League ble ikke sett som som en trussel mot Premier League. Helt inntil dette overgangsvinduet…
Faktisk er det ikke mer enn ett år siden man anså den samme serien som en lukrativ dumpingplass for uønskede spillere. Spurs fikk for eksempel raust betalt for Paulinho, og Chelsea likeså da de kvittet seg med Ramires.
Kanskje det øyeblikket Kinas Super League ble tatt litt mer alvorlig, var da Shakhtar-angriperen Alex Teixeira forsvant til Jiangsu Suning foran nesa på Liverpool. Det var så visst ikke snakk om en tilårskommen veteran på jakt etter sin siste kontrakt. Teixeira var nemlig midt i 20-årene da han bestemte seg for at kinesiske millioner veier mer enn suksess i Premier League.
Ikke rent få øyenbryn løftet seg atter igjen da Oscar tok turen fra Chelsea til Shanghai SIPG for £60 millioner. London-klubben var garantert godt fornøyd med overgangssummen, for en spiller som ikke var selvskreven i startoppstillingen. Men, når 25-åringer velger å pakke kofferten til fordel for Kina vil det ha videre konsekvenser.
Flere bud vil komme, og vi vil garantert la oss overraske igjen. Og Chelsea var da heller ikke så begeistret da Tianjin Quanjian viste interesse for Diego Costa. Heller enn europeisk stallfyll var kineserne nå interessert i en nøkkelspiller. Interessen kan til og med vise seg å ha ødeleggende innvirkning på Chelseas gulljakt.
Ingen overraskes derimot av at Costa meget vel lar seg friste av en overgang. Dette er tross alt brasilianeren som vente ryggen til sin egen nasjon til fordel for Spania. Fire måneder etter debuten for sitt nye landslag, forflyttet Costa seg til England.
Chelseas suksess er tuftet på å tilby spillere store summer; ved å overtale dem til å signere for en – historisk sett – klubb uten suksess. Dagens førsteellever inkluderer kun én engelsk spiller, og ikke en eneste fra klubbens akademi.
The Blues er et innkjøpt lag, noe som følgelig gjør dem utsatt for trusselen som Kina representerer. Chelseas beste spillere ble i sin tid fristet av klubben på grunn av store penger. Det er bare naturlig at de samme hodene trekkes mot enda større summer når de legges på bordet.
Kanskje den kinesiske fotballens vekst vil tvinge Premier League-klubbene til å investere mer tid og penger i å utvikle sine egne spillere. Slik som føler en tilknytning som ikke Pund eller Yuan kan kjøpe.
Det er vanskelig å se for seg at Tottenhams Harry Kane eller Everton Tom Davies vil ønske seg til østen med det første. Slike som Diego Costa, derimot, kan være vanskeligere å overtale til å bli.
Sponset link:
5000 grunner til å ha det morsomt