Både Ole Gunnar Solskjærs gutter og Sheffield United har ambisjoner om europacup-spill. Onsdagens kamp kan avgjøre hvem som har muligheter til å spille Champions League neste sesong… 

Manchester United gjorde en grei figur mot Tottenham sist. Gamletrener Jose Mourinho hadde gjort hjemmeleksa, og Spurs ledet helt til det gjenstod ni minutter av kampen. Da konverterte årets komet, Bruno Fernandes, fra krittmerket, og sikret dermed poengdeling. 

Det var for all del ikke ufortjent at United fikk med seg poeng fra oppgjøret i Nord-London. Men, Solskjærs tropper har problemer mot lag som legger seg bakpå, noe de må belage seg på når laget fra Stålbyen kommer på besøk. Mot Tottenham fikk rødtrøyene for alvor fasong da Paul Pogba og Mason Greenwood kom innpå for Fred og James. En sentral midtbanetrio bestående av Pogba, McTominay og Fernandes ser mildt sagt interessant ut. 

United står uansett uten tap på de 12 seneste kampene (8-4-0) – samtlige turneringer inkludert. De røde djevlene har til alt overmål funnet nettmaskene i 11 av oppgjørene i samme periode. Vi skal helt tilbake til 0-0-kampen mot Wolves i starten av februar for å finne sist gang United ruslet målløse av banen. 

Det er ingen grunn for manager Solskjær til å ta lett på onsdagens motstander. Chris Wilder har nemlig gjort gull av gråstein, og med uortodokse 3-5-2 har han ledet Sheffield United opp på 7. plass i Premier League. En slik tabellplassering ville de færreste Blades-fans hatt tro på før sesongen, og muligens blir det tungt i serieinnspurten. De to første kampene etter Corona-pausen har endt uten seier (0-1-1) mot beskjeden motstand i form av Aston Villa og Newcastle

0-0 mot et desperat Villa var trolig ikke verdens undergang. 0-3 for Newcastle på St James’ Park var derimot skuffende saker. Samtlige av Newcastles scoringer kom etter pause, noe som kanskje peker mot at Sheffield United-spillernes fysiske form ikke er 100% etter ligapausen. 

Det er Manchester United som er favoritter til seieren med 1.41 i odds. Uavgjort og Sheffield United omsettes til 4.60 og 9.35 henholdsvis. Oddsen på hjemmeseier er ikke umiddelbart fristende, selv om Manchester United riktignok har kun ett ligatap på de siste 13 på Old Trafford. Sheffield United har på sin side 1-2-3 på de seks ferskeste på fremmed gress. Klubben har kun funnet nettmaskene to ganger i samme periode. Det gjør Manchester Unitedseier uten baklengs høyaktuelt til 2.09 i odds. 

Marcus Rashford er favoritten i markedet for målscorere med 1.97 i odds for nettkjenning. Anthony Martial (2.20), Odeon Ighalo (2.37) og Mason Greenwood (2.69) følger deretter. Det er imidlertid årets blinkskudd, Bruno Fernandes (2.88) som peker seg ut. Portugiseren har nemlig fire scoringer og én målgivende i løpet av de fem seneste Premier League-kampene. 

Beste Spill: Sats på Bruno Fernandes som målscorer til 2.88 i odds