Håndball VM 2017

De norske håndballherrene har måttet innfinne seg i en tilværelse dypt i skyggen av våre elskede håndballjenter de siste tiårene. Fjorårets EM-semifinale var en meget etterlengtet opptur, men kan fremgangen fortsette under lørdagens åttendedelsfinale mot Makedonia?

For én gangs skyld har årets gruppespill forløpt uten de aller største kontroversene for våre staute vikinger. Vi har blitt vant med å se gutta i rødt skusle bort den ene suverene ledelsen etter den andre, men med unntak av et forventet tap mot stornasjonen Frankrike har Norge gått ubeseiret gjennom gruppe A.

Makedonia innledet på sin side gruppespillet med to komfortable seiere mot dumpekandidatene Angola og Tunisia, før de tapte mot overraskelseslaget Slovenia og gigantene fra Spania. Kampen mot Island ville dermed avgjøre om det ble Frankrike eller Norge som ble motstander i åttendedelsfinalen. Etter å ha ligget bakpå i hele 2.omgang klarte makedonerne omsider å redde uavgjortresultatet de behøvde for å kapre tredjeplassen i gruppe B.

For Norges del vil det bli en stor utfordring å stoppe Makedonias Kiril Lazarov. Mesterskapets suverene toppscorer står med hele 44 mål på sine fem kamper, noe som er hele 17 mål mer enn Norges mestscorende; Kristian Bjørnsen. En annen utfordring er Makedonias utradisjonelle taktiske tilnærming. Den siste tids endringer i reglementet har gjort det enklere å ta ut keeperen og spille med sju utespillere i angrep, noe Makedonia har utnyttet mer enn noe annet lag i turneringen. Se ikke bort fra at vi kan få se en rekke norske scoringer i tomt bur dersom motstanderne er upresise.

Her hos Betsson får du 1,92 ganger pengene dersom du satser på at det blir mer enn 55,5 scoringer, inkludert ekstraomganger. Da kommer scoringer i et åpent mål godt med.

Norge må finne seg i å ha favorittstempelet i denne kampen, men cup er cup og ballen er rund. Spørsmålet er om kaptein Bjarte Myrhol, ballvirtuos Sander Sagosen og resten av det norske mannskapet endelig har klart å riste av seg «nesten-stempelet» som har ridd dem som en mare det siste tiåret.

Vi tror Norge takler favorittrollen og overlister sin offensivt anlagte motstander på lørdag.

Sponset link:
Ha det gøy, uten risiko