Håndball VM 2017

Kvartfinalen er her. Eimen av medalje stråler ut fra TV-skjermer over hele vårt langstrakte land. Har vi fått en drømmemotstander i kvartfinalen?

De norske håndballherrene fortsatte sin fantastiske fremgang med en real overhøvling av Makedonia under lørdagens åttendedelsfinale. I kvartfinalen hadde Christian Berges menn forventet å møte de regjerende olympiske mesterne fra Danmark, men den gang ei. Danskene fikk aldri fart på maskineriet sin første sluttspillskamp og tapte meget overraskende for Ungarn. Nå er det altså et ungarsk lag som står i veien for norsk internasjonal suksess og på forhånd ser vi på oss selv som soleklare favoritter. Har du hørt det før?

Det ble stilt spørsmålstegn til hvordan det norske mannskapet ville takle det utradisjonelle makedonske angrepsspillet. All frykt skulle vise seg å være ubegrunnet, for ikke bare klarte Christian Berges menn å stoppe Kiril Lazarov og makedonernes syvmannsangrep, men de utnyttet i tillegg øst-europeernes åpne bur ved en rekke anledninger. Etter en jevn innledning på kampen kom nordmennenes fysiske fortrinn til syne utover i de siste tretti minuttene. Til slutt stod det hele 34-24 på resultattavla, og det er ikke lenger noen tvil om at Norge hører hjemme i det gode selskap.

Motstander i kvartfinalen er altså Ungarn. Et lag som kvalifiserte seg til sluttspillet gjennom om å bli nummer fire av seks lag i gruppe C, der de kun beseiret slaktofrene fra Chile og Saudi-Arabia. Tyskland, Kroatia og Hviterussland ble alle for sterke med god margin. Det er nemlig ikke uten grunn at håndballeksperter verden over hyller den ungarske prestasjonen som en av de virkelig store VM-sensasjonene.

Nøkkelen til suksessen mot Danmark var sterkt forsvarsspill og en bra dag fra keeper Roland Mikler. Selv om han stiller uten grå joggebukse vil dette være mannen som kan ødelegge for Norge i dette oppgjøret. Ellers er Ungarn et rutinert lag med mye tung fysikk. Dersom de norske vikingene klarer å stå imot bakover, kan kampforløpet bli mye likt det vi så mot Makedonia. Når det kommer til løpskapasitet skal Bjarte Myrhol og hans kompanjonger være overlegne. At motstanderlaget har fått ett døgn mindre hvile er heller ikke å forakte.

Sponset link:
Tror du Norge vinner? Prøv uten risiko