Ole Gunnar Solskjær
Manchester United manager Ole Gunnar Solskjær. Foto: TT.

Torsdagens Premier League-møte mellom Aston Villa og Manchester United kan ha stor innvirkning på så vel toppstrid og nedrykkskamp…

Med kun fem kamper igjen av sesongen, er Aston Villa nødt til å plukke poeng kjapt. Birmingham-klubben befinner seg i skrivende stund på 18. plass. Watfords seier over Norwich tirsdag betyr at avstanden opp til trygg grunn er fire poeng. 

Dean Smiths gutter har kun tatt to av 15 mulige poeng (0-2-3) etter at seriespillet tok til igjen. Villa har faktisk spilt brukbart, og forsvarsspillet har bedret seg betraktelig. Laget har imidlertid ikke blitt bedre på å score mål, mens motstanderne skal sies å ha vært av det vanskelige slaget. 

Det ligger så visst ikke an til å bli enklere når Manchester United kommer på besøk. Ole Gunnar Solskjær & Co har vært i strålende form. Rødtrøyene ser endelig ut som et lag, selv om kampen mot Bournemouth avslørte enkelte defensive problemer. Aston Villa har garantert merket seg mulighetene. Spørsmålet er om de har spillere som kan straffe Uniteds forsvarsslurv. 

Selv om United vant 5-2 over Bournemouth, var det Dorset-klubben som tok ledelsen med en scoring signert Junior Stanislas. Fulltrefferen reiste spørsmål rundt Harry Maguires forsvarsspill, og David de Geas prestasjoner mellom stengene. Fremover på banen er De røde djevlene derimot overbevisende. Bruno Fernandes har vært Premier Leagues beste spiller etter overgangen tilbake i januar. Mason Greenwood har på sin side vært fast inventar etter Corona-pausen, og ser ut som en kommende superstjerne. 

Manchester United er favoritter til seieren med 1.34 i odds. Uavgjort og Aston Villa omsettes til 5.50 og 9.70 henholdsvis. 

Gjestene bør ta med seg full pott fra Midlands, selv om vertene ikke er walkover-materiale. Som nevnt har Villa blitt langt bedre bakover på banen. Liverpool fant kun nettmaskene mot dem hjemme på Anfield – samme antall som Chelsea. 

Manchester Unitedseier + Under 3.5 scoringer kan dermed være aktuelt til 2.12 i odds. Til marginalt høyere odds (2.21) kan du satse på at United vinner uten å slippe inn baklengs. Aston Villa har ikke maktet å score i tre av de fem seneste kampene – inkludert de to ferskeste opptredenene. 

Anthony Martial er favoritten i markedet for målscorere med 1.96 i odds. Marcus Rashford følger deretter med 2.06 ganger pengene. Da er det langt mer fristendene å sette pengene på Greenwood (2.45) og Fernandes (2.53), siden begge har levert tre mål i løpet av de to siste kampene. 

Beste Spill: Sats på Manchester United-seier + Under 3.5 scoringer til 2.12 i odds