UFC on Fox 23

I MMA, som for uvitende ser ut som en blodfest blottet for regler, er ingen mer populær enn cowboyen Donald Cerrone. I helgen slår han til igjen.

Når støvskyen legger seg utenfor ranchen i Albuquerque, New Mexico, skimtes konturene av en slank, men veltrent mann i solsteken. I bar overkropp, med en bred cowboyhatt på hodet og med et vennlig glis sitter Donald «Cowboy» Cerrone trygt plassert på hesteryggen utenfor sitt kombinerte hjem og treningssenter midt i ingenmannsland. Det er her han trives best. Her kan den lille gutten som fremdeles bor i ham leke fritt, uten å måtte la omverdenens alvor ta altfor mye plass. Han har alltid likt å gå sine egne veier – og det er derfor alle elsker cowboyen.

Den lille energibunten ble født i Columbus, Ohio, men vokste opp i Denver, Colorado. Han klarte aldri å sitte stille og ble tidlig diagnostisert med ADD (hyperaktivitet, oppmerksomhetssvikt og overdreven impulsivitet). Han havnet også ofte i trøbbel med de andre barna på skolen. Etter hvert fant han glede i okseridning, hvor han konkurrerte profesjonelt med stor suksess og fikk utløp for noe av energioverskuddet. På high school ble han også introdusert for taekwondo og kickboksing, og det tok ikke lang tid før hans talent for å slåss skulle gi gevinst.

Som 23-åring gikk han sin første profesjonelle MMA-kamp og siden har han knapt sett seg tilbake. Hele 40 ganger har han stått ovenfor en konkurrent inne i buret, fullt klar over at det er den sterkeste som har muligheten til å komme seg helskinnet gjennom bataljen. Slå eller bli slått. Spark eller bli sparket. Med tiden har det vist seg at få mestrer dette bedre enn cowboyen fra Ohio.

I UFC, verdens største kampsportorganisasjon, har Cerrone virkelig fått smaken på stjernelivet. Millioner av mennesker verden over følger stevnene som foregår i store arenaer verden over. MGM Grand Garden Arena i Las Vegas, Madison Square Garden i New York eller O2 Arena i London, for å nevne noen.

For å prestere på topp i UFC må man vanligvis være helt i det ypperste sjiktet når det kommer til profesjonalitet. Mange av de aller beste lever en nærmest asketisk tilværelse når det kommer til trening, kosthold og restitusjon. Cowboy Cerrone er imidlertid heller ikke her som alle andre. Etter at MMA-treningen er ferdig og de andre drar hjem for å slappe av, drar Donald ut på tur med ATV’en sin, han finner et fjell å klatre i, han dyrker okseridningsinteressen eller hva enn annet som måtte falle inn i hans impulsive sinn. Til stor ergrelse for UFC-president Dana White og alle andre som frykter at han skal bli skadet under et av hans sinnsyke innfall. Som en katt lander imidlertid stort sett alltid Donald Cerrone på beina, uansett hva slags stunt han måtte finne på, for INGEN går kamper oftere i UFC enn denne mannen. En moderne super-cowboy som gjør alt på sin egen måte – med suksess.

Denne helgen går han igjen kamp mot en topp motstander i Jorge Masvidal, hvor han er ute etter sin 13. seier på de siste 14 kampen, og et mulig tittelbelte i nær fremtid. Uansett seier eller tap – se frem til å observere Donald «Cowboy» Cerrone sippende på en Budweiser under pressekonferansen i etterkant. Fullstendig ulikt alle andre!

Sponset link:
Ha det gøy, uten risiko