UFC 208

Starten på en ny divisjon

Mange har sagt sitt om nødvendigheten av å starte opp en fjærvektsdivisjon for kvinner i UFC. Kvaliteten i de nåværende divisjonene er allerede tynnslitt, og en ny vektklasse i nær tilknytning til bantamvekt vil neppe forbedre situasjonen. I tillegg var divisjonens utvilsomt største stjerne, Cris «Cyborg» Justino, utilgjengelig grunnet et potensielt brudd på antidopingreglementet.

Kamp ble det likevel, og som forventet utkjempet Holly Holm og Germaine de Randamie en jevn strid. To utøvere med sine største fordeler i stående kamp, mer eller mindre blottet for bryteferdigheter og jiu-jitsu sørget for en duell der begge i stor grad valgte å stole på egne styrker istedenfor å fokusere på motstanderens svakheter. I første halvdel av kampen hadde nederlandske de Randamie en betydelig bedre treffprosent enn sin amerikanske motstander, og skaffet seg tidlig en fordel på dommerkortet.

Holm har god erfaring med å gå kamper på fem runder, noe som kun skjer i tittel- eller hovedkamper, og utnyttet denne fordelen i kampens siste fase. Hun presset stadig vekk nederlenderen tilbake mot veggen, men hadde ikke sterke nok bryteferdigheter til å få tatt henne ned i matta. Det fysiske overtaket var dermed ikke nok til å overbevise dommerne, som alle hadde de Randamie som vinner med sifrene 48-47. Hun kan dermed titulere seg som den første kvinnelige fjærvektsmester i UFC, så spørs det hvor lenge hun klarer å løpe fra «Cyborg».

Brasiliansk aften

Ellers på hovedkortet fikk vi være vitne til en ny kamp fra den snart 42 år gamle legenden Anderson Silva. Han hadde ingen offisielle seiere siden 2012 (seieren mot Nick Diaz i 2015 ble senere omgjort), men mot Derek Brunson fikk vi tidvis se at ‘the greatest of all time’ fremdeles har det i seg. Riktignok vil kritikerne hevde at dyktige Brunson viste Silva i overkant stor respekt, og at Brunson til og med hadde fortjent seieren, men når Bruce Buffer leste opp dommernes poeng var det edderkoppen fra Brasil som til slutt kunne heve armene.

Ronaldo «Jacare» Souza blir av mange sett på som den beste mellomvekteren i verden, men har fremdeles til gode å få en tittelsjanse. Han tok en stor risiko ved å møte sluggeren Tim Boetsch, men med en nydelig kimura vant den brasilianske alligatoren på submission allerede i første runde, noe som setter 37-åringen opp for en tittelkamp i aller nærmeste fremtid.

Hovedkortets siste brasilianer var lett-tungvekteren Glover Teixeira. Han stod opp imot den hardtslående Jared Cannonier i det mange så på som en skummel kamp for veteranen. Teixeira utnyttet imidlertid sine bryteferdigheter fra start til slutt og dominerte kampen fullstendig. Cannonier tilbragte majoriteten av kampen med ryggen på matta og fikk aldri satt brasilianeren i noe som helst form for trøbbel. Med tre ganger 30-26 på dommerkortet slo Teixeira hardt tilbake etter 13-sekunderstapet mot Anthony «Rumble» Johnson og sørget for en fullkommen brasiliansk aften i Brooklyn.

Sponset link:
Prøv på MMA, uten risiko