Sveits
Xherdan Shaqiri of Switzerland during the UEFA Euro 2016, Round of 16 football match between Switzerland and Poland on June 25, 2016 played at Geoffroy Guichard Stadium in Saint-Etienne, France - Photo Michael Zemanek / Backpage Images / DPPI IBL

Nord-Irlands reise til Playoff gikk i en gruppe som var forventet at skulle være jevn fra andre til fjerde plass. Tyskland som regjerende verdensmester fra VM i Brasil i 2014, hadde god kontroll på gruppa fra første til siste kamp.

Nord-Irland som kom nummer 2 i gruppa foran Tsjekkia og Norge, vant totalt seks av sine ti kamper og oppnådde 19 poeng i gruppa. Med kun seks baklengsmål, viste de i kamp etter kamp at de hadde et solid forsvar, og holdt nullen i sju av kampene sine.

To av kampene de tapte var mot de suverene tyskerne, og det tredje tapet var mot Norge i den siste kampen. Men hverken Norge eller Tsjekkia presterte særlig i denne gruppa, og da ble det Nord-Irland som endte med Playoff plass. Sveits kom også på 2 plass i sin gruppe med 27 poeng, like mange poeng som gruppevinner Portugal. Målforskjell ble avgjørende for hvem som måtte ut i Playoff og hvem som ble direkte kvalifisert. Med ni seiere og kun et tap for begge lag, var det ganske tidlig klart hvem i gruppen som ble topp to.

I denne Playoff-kampen, som spilles torsdag 9. november på Windsor Park i Belfast, kan fort bli veldig jevnt med et Nord-Irland som vet å forsvare seg på hjemmebane, og et slagkraftig Sveits som har vist seg som et av topplagene i denne kvalifiseringen.

Skal Premier League-spillerne Xhaka og Shaqiri klare å få et bortemål, mot et Nord-Irland som ikke har for vane å hente ballen ut av eget nett? Returoppgjøret Sveits-Nord-Irland går på søndag 12. november.