Italia
Leonardo Bonucci of Italy.

VM – Playoff. Sjekk her

Denne returkampen, som blir spilt på San Siro i Milano, kommer forhåpentligvis til å bli en thriller av en kamp. Italia, som forhåndsfavoritt til å gå videre av disse lagene, fikk et knalltøft møte med svenskene på Friends Arena.

Svenskene scoret kampens eneste mål i det 61. minutt, etter et skudd fra Jakob Johansson fra ca. 16 meters hold. Skuddet forandret retning i Daniele De Rossi, og satte samtidig keeperlegenden Buffon ut av spill. Etter målet var det naturlig nok Italia som hadde det største presset, og det nærmeste de kom var etter 70. minutter, hvor Matteo Darmian fyrte av et skudd og traff treverket. Returen var det ingen italienere som klarte å få kontroll på, og dermed endte kampen 1-0 til hjemmelaget.

Italias landslagssjef, Gian Piero Ventura, uttalte etter kampen at han var sikker på at Italia skulle komme seg videre til VM. Italia har kvalifisert seg til alle VM sluttspill i historien bortsett fra ett, nemlig sluttspillet i Sverige i 1958.

Svenskene, som ikke har kvalifisert seg til VM siden 2006, må prestere minst like bra på bortebane som de gjorde hjemme. Dette er den viktigste kampen Sverige har spilt på lenge, det er de som er nærmest VM-sluttspill på dette tidspunktet. Italia på sin side bør holde buret rent, siden de ikke fikk seg et bortemål i første kampen.

Dette ser ut til å bli av de siste kampene til keeperlegenden Gianluigi Buffon, og det kan fort bli en av de viktigste han har spilt. Er det en mann som kan bli avgjørende i denne kampen, så er det nettopp Buffon! Klarer svenskene å overliste Italias stjernekeeper og samtidig få seg et bortemål, som gjør at italienerne må score tre?

VM – Playoff. Sjekk her