Danmark

VM – Playoff. Sjekk her

I den første Playoffkampen mellom disse lagene på lørdag endte det 0-0 i Parken. Dette resultatet er det nok Martin O’Neill og Irland som er mest fornøyd med.

Irland sto i mot presset fra danskene i første omgang, og i den andre omgangen våknet ikke hjemmelaget før kampen nesten var over. Irland har vist gjennom hele kvalifiseringen at de har et godt forsvar, og de slipper ikke inn mye mål. Det viste seg at den trenden skulle de ta med seg inn i Playoffen.

Danskene, med Premier League-spillerne Christian Eriksen og Kasper Schmeichel i spissen, klarte ikke å få hull på byllen på hjemmebane. Det betyr at denne returkampen blir meget spennende, og det er kanskje danskene som har et ørlite favorittstempel foran denne kampen. De kommer videre med seier, og klarer de en uavgjort med minst et scoret mål, vil de gå videre på grunn av bortemålsregelen.

Irene trenger helst å vinne, uavgjort betyr enten ekstra omganger eller dansk avansement. Blir dette en ny uavgjortkamp hvor det skal avgjøres med ekstraomganger og straffer, eller klarer danskene å overmanne et solid irsk lag på hjemmebane? En joker i det danske laget kan bli Nicklas Bendtner, Rosenborgspilleren som har scoret 18 mål i Eliteserien denne sesongen og er dermed toppscorer på øverste nivå i Norge. Han kom inn som innbytter, til stående ovasjoner fra publikum, i det første møtet mellom disse lagene.

Kampen om billett til VM-sluttspillet lever enda, og la oss håpe at denne kampen blir mer målrik enn den første.

VM – Playoff. Sjekk her