Den dobbelte UFC-mesteren annonserte barnefødsel og en ønsket pause etter triumfen ved UFC 205, men bak ham venter sultne ulver i to ulike vektklasser. Hva er neste oppgave for «Mystic Mac»?

Som han selv spådde var ikke den tidligere lettvektsmesteren Eddie Alvarez noen utfordring for McGregor. Etter å ha dominert den første runden fullstendig, brukte McGregor kun tre minutter av andre runde på å sende Alvarez i gulvet for siste gang, til enorm jubel fra publikum i Madison Square Garden.

Den irske superstjernen hadde på forhånd varslet om en «sensasjonell avsløring» i etterkant av kampen. Det ble spekulert i at han muligens skulle gå opp enda en vektklasse eller at han skulle legge opp. Ja, det ble til og med hevdet at han ville bryte ut av UFC for å starte opp sin egen MMA-organisasjon. Enkelte journalister slet derfor med å holde tilbake skuffelsen når dobbeltmesteren stolt annonserte den kommende fødselen av sin førstefødte i mars 2017, og et ønske om å ta et halvår borte fra oktagonet for å ta vare på familien. Noe av gnisten kom imidlertid tilbake i deres sulteforede øyne når McGregor høylytt krevde å få en andel av eierskapet i UFC, ettersom det er han selv som sørger for at pengene ruller inn.

Irens ønske om en pause fra rampelyset faller neppe i god jord hos verken utfordrere eller UFC-president Dana White. Sistnevnte har tidligere sagt at «The Notorious» må gi fra seg ett av beltene, men dette har vi ennå til gode å se noe mer til. White har tidligere vært nådeløs når utøvere har vært ute av stand til å forsvare mesterbeltet over lengre tid, men så er da også Conor McGregor en helt spesiell utøver.

I fjærvekt (145 lbs) har ikke McGregor forsvart tittelbeltet sitt én eneste gang siden han knocket ut Jose Aldo med ett slag etter kun 13 sekunder under UFC 194. Dette var helt tilbake i desember 2015. Siden den gang har Aldo vunnet over Frankie Edgar og ble tildelt et midlertidig tittelbelte, før han virkelig har røket uklar med UFC-organisasjonen grunnet de manglende mulighetene for å møte nettopp tittelholderen til en omkamp. En annen utålmodig sjel er unggutten Max Holloway, som etter å ha tapt på poeng mot McGregor i august 2013 har vunnet hele ni kamper på rad. Vinner han mot Anthony Pettis ved UFC 206 har han nærmest rensket hele divisjonen, og det er langt fra utenkelig at en kamp mellom han og Jose Aldo blir oppjustert til en «ekte» tittelkamp dersom McGregor står fast ved at han ønsker en lengre pause. Det er begrenset hvor lenge han kan la fjærvektsdivisjonen vente.

Det mest sannsynlige scenariet er derfor at Conor i fremtiden vil konsentrere seg om å forsvare lettvektstittelen (155 lbs). Vektkuttet blir ikke like hardt, samtidig som han gradvis kan begynne å bygge en kropp som kan prestere i weltervekt (170 lbs), slik han tidligere har ymtet frempå om.

Det ironiske ved weltervektsklassen er at selv om McGregor har beseiret mesteren, venter det faktisk enda sterkere utfordrere. Tony «El Cucuy» Ferguson har ni meget sterke seiere på rad. Sist mot den tidligere mesteren Rafael Dos Anjos, som på et tidspunkt så nærmest uslåelig ut, før Eddie Alvarez fikk inn en skikkelig treffer i deres tittelkamp. Der Ferguson var sterk i buret, var han imidlertid tilsvarende svak foran mikrofonen. Istedenfor å kreve en tittelkamp snakket han kortfattet om sin egen opptreden før han tuslet bort fra rampelyset.

Khabib Nurmagomedov utnyttet denne situasjonen til fulle etter å ha maltraktert sterke Michael Johnson under UFC 205. Den ubeseirede russeren var snar med å kalle ut McGregor og dra frem forskjellene mellom Irland og Russland, samt å kalle folkehelten for en kylling. Slikt blir det kamp av, og det er ingen tvil om at den russiske ørnen er en elendig match-up for McGregor. Han er uten tvil den soleklart sterkeste bryteren i vektklassen. Får han iren ned i matta vil han ikke kunne unnslippe før runden er omme. McGregors eneste sjanse er å slå ham ut før han kommer seg tett nok.

Hva som blir fasiten er vanskelig å spå, men det er liten tvil om at det begynner å haste dersom Conor McGregor har planer om å beholde fjærvektsbeltet. Når det er sagt, ingen drar inn mer penger for UFC enn «The Notorious»…

Sponset link:
MMA – uten risiko