UFC 208

Under helgens UFC 208 i selveste Brooklyn, New York er det en tynn og atletisk prestedatter det meste handler om. Holly Holm vil bli historisk dersom hun tar hjem fjærvektstittelen mot Germaine de Randamie.

Den høyreiste blondinen Holly Holm vokste opp i landlige strøk i Albuquerque, New Mexico. Som den yngste i søskenflokken måtte prestedatteren stadig vekk bryne seg på sine to eldre brødre. Fotball, turn, svømming og stuping var alle idretter hun hadde et soleklart talent for, men det var ikke før den kjente MMA-treneren Mike Winkeljohn inviterte henne med på kickboksing-trening at karrieren virkelig skjøt fart.

Veien gikk videre til profesjonell boksing, der hun sammen med vår egen Cecilia Brækhus dominerte weltervektsklassen. Disse to møtte imidlertid aldri hverandre til kamp, primært fordi Holm krevde at kampen skulle gå i USA, mens Brækhus trivdes best hjemme i Europa. De delte derfor broderlig på mesterbeltene i de ulike promosjonene.

Etter at hun begynte overgangen til MMA i 2011 har suksessen bare fortsatt. Hun fikk sin debut mot Raquel Pennington i februar 2015, og gikk fra triumf til triumf helt til den foreløpige toppen med destruksjonen av «uovervinnelige» Ronda Rousey foran nesten 60 000 tilskuere i Australia i desember samme år. Hun stod dermed med tittelbeltet i bantamvekt kun ti måneder etter UFC-debuten.

I etterkant av triumfen mot Rousey har Holm gått på to av sine få nedturer i karrieren. Først tapte hun tittelbeltet i sitt første forsvar mot Miesha ‘Cupcake’ Tate, før hun også ble utklasset av nåværende tittelutfordrer Valentina ‘Bullet’ Shevchenko. Likefremt får hun sjansen til å bli historisk natt til søndag. Dersom hun vinner tidenes første fjærvektskamp for kvinner vil hun være den første kvinnelige UFC-utøver som har holdt tittelbeltet i to ulike vektklasser.

Først må hun imidlertid forsere et betydelig hinder i Germaine de Randamie. Med sine 175 centimeter på strømpelesten er hun av de absolutt fysisk største fighterne i UFC, og vil uten tvil passe bedre i den nyopprettede divisjonen enn blant de lettere bantamvekterne. I likhet med Holm har også nederlenderen en bakgrunn fra kickboksing, men de Randamie tok denne karrieren langt lengre enn prestedatteren fra Albuquerque. Etter 37 proffkamper og en endeløs rekke verdensmestertitler er nemlig de Randamie fremdeles ubeseiret som kickbokser. Overgangen til MMA har også vært suksessrik, selv om hun tapte mot nåværende tittelholder Amanda Nunes.

To strake tap og en tvilsom innsats i actionfilmen Fight Valley til tross – natt til søndag har altså ‘The Preacher’s Daughter’ tidenes mulighet til å slåss seg inn i stjernehimmelen som tittelholder i UFCs nystartede fjærvektsdivisjon for kvinner.

Sponset link:
Prøv med MMA, uten risiko