Newcastle United

Gary Rowett møter gamleklubben Birmingham, mens de sovende gigantene Aston Villa og Nottingham Forest møtes til dyst. Selveste godbiten på Championship-programmet er et vaskekte Sheffield-derby. Se helgens tippekamper gratis.

Derby vs Birmingham

Gary Rowett har ikke akkurat tatt the Championship med storm i sin nye klubb Derby. Likevel er han i en posisjon til å føle skadefryd overfor gamleklubben Birmingham. The Blues kvittet seg nemlig med den gamle Cambridge-spilleren mens klubben lå like bak playoff-feltet.

Og da var det ikke annet å gjøre enn å kose seg da Birmingham så vidt reddet seg unna nedrykk. Gianfranco Zola kjørte skuta på grunn, før veteranen Harry Redknapp reddet stumpene. Lee Carsley har erstattet Redknapp inntil videre, og han er nødt til å få nevnte skute på rett kjøl igjen. I alle fall om han skal gjøre seg forhåpninger om å sikre seg trenerjobben på permanent basis. Det er imidlertid forhenværende Middlesbrough-trener Aitor Karanka som er favoritten til å bli ny Birmingham-manager.

Tøft kan det bli for de tilreisende når de møter et Derby som har vunnet to av tre hjemmekamper denne sesongen.

Aston Villa vs Nottingham Forest

Disse lagene har opplevd helt forskjellige sesonginnledninger. Likevel; mye tyder på at Villa sakte men sikkert begynner å leve opp til forventningene.

Etter å ha ruslet seiersløse av banen i de tre første kampene, er Birmingham-klubben nå ubeseiret på de fem seneste. Tabellklatring har det imidlertid ikke blitt mye av, ettersom Steve Bruce & Co har tre strake poengdelinger. Dersom de vinner oppgjøret mot Skogvokterne kan de gå forbi gjestene. Nottingham åpnet på sin side sesongen med en rekke seiere, men har tapt tre av de fire siste i seriesammenheng.

Det er Villa som er i best form, men oddsen på hjemmeseier (1.73) er noe snau sammenlignet med hvor ujevne de er.

Sheffield Wednesday vs Sheffield United

Helgens Championship-runde avsluttet med det første Sheffield-derbyet siden United rykket opp fra League One.

Det er i skrivende stund The Blades som ligger høyest på tabellen, selv om vi kan forvente at Wednesday gjør noe med den saken relativt raskt. United befinner seg på 6. plass ,men byrivalene har kun tapt én kamp (3-4-1), og har spilt seg til playoff de to foregående sesongene.

Full pott vil sørge for at Onsdagsklubben passerer United på tabellen. Men, dette er et lokalderby, og slike kamper lever som kjent sitt eget liv. At ingenting er gitt på forhånd blir spesielt riktig når vi vet at Wednesday har hatt en hang til å spille uavgjort denne sesongen.

La oss utnytte Wednesdays uvanlig svake forsvarsspill. Laget har nemlig kun maktet å holde rent ved én anledning denne sesongen.