Liverpool

Ikke matematisk selvsagt. Det er fremdeles mye fotball og mange poeng å spille om før vi leser mai av kalenderen…

Men, realistisk sett; dersom Chelsea slår Liverpool tirsdag kveld, kan det meget vel være spikeren i kista for klubbens fremste gullrivaler. Noe det kan bli vanskelig for motstanderne å reise seg etter. Den som har ansvaret for å inngravere ligatroféet kan i alle fall begynne forberedelsene.

Etter å ha knivet side om side i toppen, ligger Chelsea nå 10 poeng klar av Liverpool – et lag som er inne i en elendig periode. Seier på Anfield vil gjøre avstanden til 13 poeng – noe som vil være en uoverstigelig oppgave på dette stadiet av sesongen.

Chelsea-seier vil også være en strek i regningen for London-rivalene Arsenal og Spurs. The Gunners ligger åtte poeng bak Chelsea, mens Tottenham halser ni poeng bak. De trenger således desperat at Liverpool gjør dem en tjeneste tirsdag kveld. Spesielt siden duoen fra Nord-London må ta turen til Anfield senere denne sesongen.

Tottenham tar turen til Liverpool om en drøy uke. Dersom Chelsea allerede har rasket med seg tre poeng derfra, går Mauricio Pochettinos gutter inn i den kampen med skikkelig press på skuldrene. En Premier League-sesong er en eneste lag psykologisk krigføring. Etter å ha mistet hodet på Stamford Bridge, må de bevise at de kan håndtere forventningspresset.

Hvor trolig er det at Chelsea går seirende ut av bataljen på Anfield? Laget er priset til 3.00 i odds for seier over Liverpool, mens vertene omsettes til 2.55 ganger innsatsen. Poengdeling gir på sin side 3.20. Hva som derimot gjør dette oppgjøret fascinerende, er de motstridende påstandene rundt Liverpools formkurve.

De går inn i dette oppgjøret etter tre strake tap, og med kun én seier på de åtte seneste å vise til – 1-0 over Plymouth.

Likevel har Liverpool en ypperlig statistikk å skilte med fra divisjonens topp seks. Liverpool har knepet 12 av totalt 18 mulige poeng, noe som er best av samtlige. Dersom de finner tilbake til formen og vinner eller spiller uavgjort, er gullkampen plutselig vidåpen igjen. For Chelsea møter Arsenal allerede til helgen. Antonio Conte kan enten sitte med seriemesterskapet ved utgangen av uka, eller ha rotet bort pole position.

Utfallet på Anfield kan gå begge veier, men det synes sikkert at vi blir vitne til scoringer.

Sponset link:
Ha det gøy, uten risiko