Bellator 170

Det er ikke ofte det skjer, men for en helgs skyld er MMA-fansens oppmerksomhet rettet mot en annen organisasjon enn UFC. Det hele skyldes rivaleriet mellom de rutinerte legendene Chael Sonnen og Tito Ortiz.

Det finnes to typer kamper som alltid går hjem hos det store MMA-publikummet. Den ene typen er duellene mellom de aller største stjernene. Ubegrenset talent kombinert med en nærmest asketisk tilværelse som toppidrettsutøver bringer frem umåtelige prestasjoner i det åttekantete buret. Den andre typen dyster som gir enorm oppmerksomhet er oppgjør der de populære folkeheltene møtes. Gamle bragder, store navn og legendestatuser dundrer sammen, uten at det nødvendigvis er de største fysiske bravadene som utøves. Tito Ortiz og Chael Sonnen har begge tilhørt den første gruppen, men det begynner å bli mange, mange år siden. Nå høster de begge enorm oppmerksomhet (og pengesekk) på sitt gode, gamle rykte i organisasjonen Bellator, som i stadig større grad ønsker å utfordre storgutta i UFC, om enn på litt andre premisser.

Chael Sonnen var en av de aller mest populære utøverne i hele UFC. Han holdt på å beseire Anderson Silva, den beste gjennom alle tider, ved to separate anledninger, men klarte aldri å skaffe seg det gjeve tittelbeltet. Han oppnådde enorm popularitet som en stilfull, men drittslengende ‘bad boy’, og har nok uten tvil vært en av Conor McGregors største inspirasjoner på det punktet. Senere har imidlertid Sonnens store karriere blitt noe tilgriset av dopingavsløringer, i likhet med mange andre som var på toppen på samme tid.

Tito Ortiz debuterte i UFC helt tilbake i 1997 og holdt tittelbeltet i lett tungvekt i over tre år tidlig på 2000-tallet. Med sin tøffe stil opparbeidet han seg også en enorm fanskare i den gryende sporten. De siste ti årene har imidlertid karrieren til den nå 42-årige utøveren hatt en nedadgående kurve. Han tapte seks av sine sju siste kamper i UFC før han gikk over til Bellator, der han etter et lite oppsving tapte en tittelkamp mot Liam McGeary i september 2015.

På lørdag skal en 19 år gammel feide endelig avgjøres. I 1998 beseiret nemlig en ung Chael Sonnen den renommerte Ortiz i en brytekamp under et college-mesterskap. Sistnevnte har etter eget utsagn aldri blitt så ydmyket og ser på dette som sin sjanse til å endelig få sin hevn på tampen av karrieren.

Vi tror Chael Sonnen beseirer Tito Ortiz på nytt – 19 år etter!

Sponset link:
Ha det gøy, uten risiko