Sverige – Italia

Italia

Fredagens eneste kvalifiseringskamp er hjemmekamp for Sverige mot Italia. Sverige kom som nummer to i gruppe A, kun slått av Frankrike.

Sverige begynte kvalifiseringen med et sterkt hjemmeresultat, uavgjort mot et Nederland som kom nummer tre i samme gruppe med like mange poeng som Sverige. Dette resultatet ser ut til å ha blitt avgjørende i kampen om andre plassen i gruppa.

Sverige som slo Nederland med målforskjell, gjorde også mye av jobben hjemme mot Luxembourg der de vant med kalassifrene 8-0. Dette var med på å avgjøre målforskjellen mellom andre- og tredjeplassen. Italia var det nok mange, som allerede før gruppespillet, hadde regnet med skulle kapre enten første eller andre plassen i gruppa sammen med Spania.

Spanjolene trakk til slutt det lengste strået og gikk ubeseiret gjennom gruppa, og kun med en uavgjort. Italienerne fikk til slutt 23 poeng, og ble en klar gruppetoer med 10 poeng ned til Albania på tredje plass. Italia spilte uavgjort hjemme mot Spania og Makedonia, men tapte borte mot spanjolene. De resterende kampene vant Italia, og dermed sikret de seg playoff spill.

Trekningen ble Sverige mot Italia og er vel regnet som det mest spennende oppgjøret i denne playoffen. Svenskene har første kamp hjemme på Friends Arena og returkampen blir spilt i Italia mandag den 13. november. Den forrige kampen mellom disse lagene var i gruppespillet i EM i Frankrike i 2016, hvor Italia vant 1-0. I denne kampen var det store forventninger til Zlatan, men italienerne holdt nullen og Sverige røk ut av EM i gruppespillet.