Kroatia – Hellas

Kroatia

Den første kampen mellom Kroatia og Hellas spilles i Kroatia torsdag 9. november, og returoppgjøret spilles den påfølgende søndagen i Hellas.

Kroatia var en av favorittene til å vinne sin kvalifiseringsgruppe, sammen med outsider og gruppevinner Island, som på sin side startet kvalifiseringen med en boost fra fjorårets EM. Kroatia vant seks av sine ti kamper, og med kun to tap så sikret de seg Playoff med 20 poeng, 2 poeng bak gruppevinner Island.

Den motstanderen som viste seg å være vanskeligst for Kroatia å hanskes med var Tyrkia, som vant på hjemmebane og klarte et uavgjort resultat borte mot Kroatia i første kampen i gruppespillet. Med verdensstjerner som Modric, Rakitic og Mandzukic var Kroatia ganske klare favoritter mot de fleste i sin gruppe, men til slutt måtte de se seg slått av Island. Hellas på sin side var ikke noe forhåndsfavoritt i sin gruppe, hvor de endte på andre plassen bak Belgia som ikke overraskende vant gruppen.

Hellas var sammen med Bosnia-Hercegovina de lagene som de fleste skulle kjempe om andre plassen og Playoff spill. Hellas endte opp med 19 poeng, kun to poeng foran Bosnia-Hercegovina som kom på 3 plass. På Hellas sin vei til Playoff spill, tapte de kun en kamp, og det var ikke overraskende mot Belgia. Men med kun det ene tapet klarte da Hellas å kapre nok poeng.

Trekningen mot Kroatia er nok ikke den beste for grekerne, men de har vist før at de er kompatibel til å spille god fotball, de vant jo tross alt EM i 2004. Dette blir nok en spennende kamp hvor hjemmelaget helt sikkert kommer til å angripe, og bortelaget helst kommer til å prøve å forsvare seg mest mulig, slik at de har et bra resultat før returoppgjøret.