Unsworth og Everton må overbevise!

David Unsworths første Europa League-kamp som Everton-manager kan også bli hans siste. Kan Unsworth og Everton få en kjærkommen opptur mot Lyon?

Den 44 år gamle vikartreneren har tapt begge sine kamper etter at Ronald Koeman fikk fyken, og tiden er i ferd med å renne ut med tanke på å overbevise de høye herrer om at han er rett mann på permanent basis.

Realistisk sett bør Unsworth i det minste styre unna tap i både Europa League-oppgjøret mot Lyon, og den forestående Premier League-kampet hjemme på Goodison. Nå som landslagspause nok en gang hviler som mørke skyer på seriespill-himmelen, har Everton en ypperlig mulighet til å hente en ny manager hvis Unsworth skulle feile.

Selv om the Toffees slett ikke har blitt utspilt verken i cuptapet for Chelsea, eller mot Leicester sist, har heller ikke Unsworth klart å heve laget nevneverdig heller. Unsworth skal ha ros for at han har fått farten tilbake i laget ved å dytte Aaron Lennon og Kevin Mirallas inn i startelleveren. Men, et stopperpar bestående av Ashley Williams og Phil Jagielka vil alltid slite mot kjappe angripere.

Et problem som trolig ikke vil bli utbedret før overgangsvinduet åpner i januar, er mangelen på spissalternativer. Hvor enn mye Wayne Rooney er over middagshøyden, er han muligens Evertons beste mann i spissposisjonen.

Everton har til gode å vinne en eneste kamp i Gruppe E. Hva som verre er; de har avgitt poeng i to hjemmekamper. Den seneste nedturen kom med 1-2 for nettopp Lyon, og det er således ingen overraskelse at Lyon er soleklare favoritter med 1.44 i odds for en ny seier.

Franskmennene er ubeseiret etter tre kamper i årets Europa League, men befinner seg to poeng bak Atalanta. Kun PSG har slått Lyon denne sesongen, og Les Gones kommer rett fra seier over Metz i helgen.