To giganter i lyseblått!

Manchester City har en nesten prikkfri start på sesongen å vise til. Nå venter imidlertid den tøffeste oppgaven så langt…

Bortekampen mot Napoli representerer nemlig møte med en motstander som dominerer det hjemlige seriespillet på samme måte som City. Mens ubeseirede Manchester City kan skilte med ni gevinster på 10 Premier League-kamper, har Napoli bokført 10 seiere i løpet av 11 Serie A-kamper (10-1-0).

Det omvendte oppgjøret for to uker siden endte med City-seier 2-1. I kjølvannet av oppgjøret på Etihad, beskrev Pep Guardiola italienerne som et av de beste lagene han har møtt. Det var muligens en liten overdrivelse, men i returmøtet har Napoli mulighet til å vise at spanjolen har rett.

Napoli kan så visst trenge seieren. For klubben fra sørspissen gikk på et sjokkerende tap for Shakhtar i åpningskampen i Gruppe F. Italienerne befinner seg likeledes tre poeng bak ukrainerne etter tre kamper.

Siden Shakhtar forventes å gjøre av med gruppens Prügelknaben, Feyenoord, kan ukrainerne plutselig øke ledelsen dersom det ikke blir full pott mot City. Selvtilliten burde det imidlertid ikke være noe å si på. Napoli slo Sassuolo 3-1 så sent som søndag.

Manchester City vant på sin side 3-2 over West Bromwich denne helgen. Resultatet forteller oss at Citys lurvete forsvarsspill muligens ikke er et tilbakelagt stadium. De lyseblå har forsvart seg langt bedre denne sesongen, og kun Manchester United har sluppet inn færre baklengs i årets Premier League. Likevel hviler det spørsmålstegn ved hvordan dette City-forsvaret står seg mot de aller beste lagene.

Få lag passer bedre til den beskrivelsen enn scoringskåte Napoli. Det er således ingen overraskelse at oddsen på at begge lagene scorer er beskjedne 1.41. Dersom du har tro på en gjentagelse av Over 2.5 scoringer – som i første kamp – er oddsen marginalt bedre (1.51). Over 3.5 mål er imidlertid fristende til 2.26 ganger innsatsen, siden seks av Citys 12 seneste kamper har inkludert fire eller flere scoringer.