Mourinho & Co tar den fjerde strake Champions League-seieren!

Det er i sannhet hårfine marginer som skiller suksess og fiasko i fotballens verden…

Med kun ni minutter igjen av oppgjøret mellom Manchester United og Tottenham lørdag, virket toppkampen å styre mot 0-0 og poengdeling. Hadde United gått av banen uten gevinst, ville det vært De Røde Djevlenes tredje strake uten seier i Premier League. Likeledes ville Manchester City økt ledelsen i toppen av tabellen.

Romelu Lukaku flikket ballen videre til Anthony Martial, som i sin tur utnyttet et – for en gangs skyld – svakt Tottenham-forsvar. Jose Mourinho ønsker naturlig nok å bygge videre triumfen over rivalene. Og da kan Manchester United plutselig bli like farlige som i sesonginnledningen.

Ikke slik å forstå at Old Trafford-klubben trenger særlig løft i Champions League-sammenheng. Rødtrøyene har nemlig vunnet samtlige tre kamper i Gruppe A, hvorav to på fremmed gress. Kun Basel kan gjøre seg et noenlunde realistisk håp om å kunne ta igjen United. Trolig ender det med andreplass for sveitserne.

Benfica står derimot i skarp kontrast til hjemmelaget. Portugiserne har fått en forferdelig start på gruppespillet, og Europa League er dermed hva de kan håpe på. Tap i Manchester vil gjøre jobben ytterligere vrien, ettersom Benfica kun vil ha kampene mot CSKA Moskva og Basel å gjøre det på.

De tilreisende gigantene har tapt samtlige tre gruppespill-kamper, og ble regelrett ydmyket med 0-5 av Basel. De gjorde det i det minste litt bedre mot Mourinho & Co for to uker siden, da kun en keepertabbe signert 18-åringen Mile Svilar holdt Benfica fra poeng.

Benficas hjemlige serieform har ikke vært like katastrofal, men de må likevel finne seg i å ligge bak ubeseirede Primeira Liga-lederne Porto. Vertene har slått tilbake etter det skuffende tapet for United, og vunnet de to etterfølgende seriekampene. Avstanden opp til Porto er nå fem poeng.

Manchester United er priset til 1.35 i odds for å sette punktum for Benficas gode trend. Det er selvsagt lite å hente økonomisk på å satse på at så skjer. De tre seneste seirene har nemlig kommet med prikkfri, defensiv vandel. Hjemme på Old Trafford er fasiten kun én baklengs denne sesongen.