Tar Liverpool sesongens første Champions League-seier?

Tottenham, Manchester City og Liverpool er alle i aksjon i tirsdagens Champions League-runde. Tar Spurs og City nye seiere? Kan Liverpool ta sin første trepoenger? Redaksjonen har sett nærmere på de engelske lagene…

APOEL vs Tottenham

Spurs har kanskje ikke vunnet en eneste Premier League-kamp ”hjemme” på Wembley denne sesongen. Tottenham sparket likevel i gang Champions Leauge med glitrende 3-1 over Borussia Dortmund på landslagsarenaen.

Hvittrøyene har nå mulighet til å ta sin andre trepoenger, når motstanderen er de kyprotiske seriemesterne APOEL. Ettersom Dortmund møter Real Madrid, representerer dette en ypperlig mulighet for Spurs til å skape avstand ned til rivalene i Gruppe H.

Mauricio Pochettinos gutter mangler muligens litt kreativitet, siden Dele Alli er suspendert og duoen Moussa Dembele / Christian Eriksen begge er ute med skader. Gjestene skal likevel ha nok til å svinge seg til seier her. Sats på Borteseier + Under 2.5 scoringer til 3.30 i odds.

Manchester City vs Shakhtar Donetsk

City er i knallgod form om dagen. 22 scoringer på de fem seneste kampene illustrerer diagnosen godt – en statistikk som inkluderer 4-0 over Feyenoord i sesongens første CL-kamp.

Shakhtar gikk i likhet med Manchester City seirende ut av den første gruppekampen. Ikke rent få øyenbryn var hevet da de ukrainerne gjorde av med serielederne i Serie A, Napoli. Gjestene er ubeseiret på de åtte seneste kampene etter sesongens eneste tap (mot Dyanmo Kiev). Det er likevel ikke vanskelig å se for seg at det blir et nytt nederlag når Pep Guardiolas gutter står på motsatt banehalvdel.

Shakhtar har ingenting å tape, og har naturlig nok selvtilliten i orden etter 2-1 over selveste Napoli. Sats på Hjemmeseier + at Begge lagene scorer til 2.18 i odds.

Spartak Moskva vs Liverpool

Både Spartak og Liverpool var sikkert skuffet etter poengdelinger i åpningskampen i Gruppe E. Begge lagene er garantert lystne på å knipe den første trepoengderen tirsdag kveld.

Spartak ledet 1-0 over de slovenske mesterne Maribor, før de slapp inn baklengs kun fem minutter før slutt. Etter den tid har de spilt uavgjort i begge de etterfølgende seriekampene. Klubbens foreløpige tabellposisjon er nedslående (8. plass), og det ser mørkt ut med tanke på å forsvare forrige sesongs ligatittel.

Liverpool måtte dele poengene broderlig med Sevilla i åpningskampen, til tross for å ha ledet 2-1. Dermed stod Merseyside-klubben samtidig med fire strake kamper uten eier. Den svake trenden fikk sitt punktum med 3-2 seieren over Leicester sist helg, men lagets svakheter har ikke forsvunnet over natten. Jürgen Klopps menn er til tider fantastiske offensivt, mens forsvarsspillet er tilsvarende elendig. 1.74 i odds for Over 2.5 scoringer er rett og slett det nærmeste man kommer ”bankers” i dette gamet.