– Coutinho lever med voldsom sorg

Da er overgangsvinduet stengt for denne gang, og vi venter bare at støvet skal legge seg. Vel, det er vi i redaksjonen som håper det. Enkelte spillere og klubber er ikke fornøyd med hvordan tingene forløp i sommermånedene…

Neymar sikret seg sin egen drømmeovergang fra Barcelona til Paris Saint-Germain. De franske gigantene la £200 millioner på bordet, og fikk dermed akkurat den spilleren de ønsket seg. Fra Barcelona. Det skulle egentlig ikke være mulig. Da skal det normalt være enklere å hete Barcelona og skulle kjøpe spillere fra Liverpool. Men, selv ikke £160 millioner var nok til å friste de høye herrer på Anfield til å selge Philippe Coutinho.

Og som sør-amerikanere flest er det gjerne tid for å sutre litt, når ting ikke har gått veien. Neymar hevder nemlig at Coutinho lever med en ”voldsom sorg”, i kjølvannet av Brasils landskamp. Sambalaget slo Ecuador 2-0, og den angivelig ryggplagede Coutinho satte inn et av kampens mål. Det spanske overgangsvinduet stenger ikke før fredag kveld, så kanskje?

En annen spiller som muligens pusler med planer om å komme seg bort fra Merseyside, er Emre Can. Juventus jaktet 23-åringen hele sommeren, men selv ikke et bud på £23 millioner fikk Liverpool til å vurdere salg. Den Gamle Dame akter imidlertid ikke å gi seg, og planlegger et nytt – og slett ikke forbedret – bud på £9.2 millioner i januar. Årsaken er selvsagt at Can kun har 12 måneder igjen av sin nåværende kontrakt, og har så langt nektet å forlenge den.

Liverpool har med andre ord klart å holde på sine nøkkelspillere i dette overgangsvinduet. Det har utrolig nok Arsenal også maktet. Vel, i alle fall Alexis Sanchez, som lenge lå an til en overgang til Manchester City. Den eneste grunnen til  at chileneren ikke stiller i lyseblå trøye i neste serierunde, er at Arsene Wenger ikke rakk å handle inn Thomas Lemar fra Monaco. Arsenal var villig til å legge £92 millioner på bordet for 21-åringen, mens de gjerne kunne selge Sanchez til City for £60 millioner. Slik blir det altså ikke, og Wenger må potensielt slite med en furten sør-amerikaner han også.

Så har vi Alex Oxlade-Chamberlain. En spiller som klarte å komme seg bort fra det synkende skipet Arsenal. Overraskende nok forsvant ikke the ”Ox” til Chelsea og Antonio Conte (som har ligget langflate hele sommeren), men snarere Liverpool. Prisen Jürgen Klopp betaler for 24-åringen er £35 millioner. Gunners-angriperne Lucas Perez og Joel Campbell har forsvunnet på lån til Deportivo la Coruna og Real Betis henholdsvis.