Wenger kvitter seg med Sanchez på én betingelse

Liverpool vil hente skadet forsvarer for så å låne ham ut, Tottenham kjemper med Chelsea om Swansea-spiss og Julian Draxler er nøkkelen til Alexis Sanchez’ exit…

Det begynner å bli noen dager siden sist vi hørte fra Everton i overgangsspalten. Vel, The Toffees solgte som kjent Romelu Lukaku til Manchester United for £75 millioner, og belgieren har vært en vrien mann å erstatte. Manager Koeman krysser derfor fingrene for at Benficas Raul Jimenez kan være angriperen som leverer scoringer for blåtrøyene. Mexicaneren har 12 ligascoringer å vise til siden overgangen fra Atletico Madrid tilbake i 2015.

Vi beveger oss fra Goodison Park over til Anfield. Et sted hvor det skjer mye i innspurten av sommerens overgangsvindu. Liverpool har allerede hentet Mohamed Salah fra Roma. Jürgen Klopp ønsker nå å sikre seg Emerson Palmieri, selv om avtalen skal innebære at 23-åringen fortsetter i hovedstadsklubben på utlån. Venstrebacken er for tiden skadet, og man kan stille spørsmål ved om det er andre måter Klopp kunne brukt £19 millioner på. Spesielt dersom det handler om å forsterke forsvaret.

Siden Klopp & Co har vansker med å hente inn nye forsvarsspillere, kan det være greit at Crystal Palace ikke la prisforlangende for Mamadou Sakho på bordet. Liverpool takket nemlig nei til Selhurst Park-klubbens £25 millioner. Croydons store stolthet har i stedet vendt oppmerksomheten mot Manchester City-forsvarer Eliaquim Mangala – en spiller de mener er verdt £23 millioner. 26-åringen inngår ikke i Pep Guardiolas fremtidsplaner.

Vi holder oss i London. Tottenham har kastet seg inn i kampen om Swanseas siste kvalitetsspiller – Fernando Llorente. Spurs har som kjent slitt med å finne spillere som holder samme kvalitet som førsteelleveren. Spanjolen regnes som ypperlig støtte og back-up for Harry Kane, men Tottenham må regne med konkurranse fra Chelsea om 32-åringens signatur. Llorente leverte 15 ligamål for Swansea forrige sesong, og vil koste om lag £15 millioner.

Arsenal kjemper en kamp mot klokka. Alexis Sanchez virker som tapt. Lagkameratene ser helst at chileneren forsvinner, og Manchester City står klare med £70 millioner. Arsene Wenger vil imidlertid ikke la angriperen forsvinne fra the Emirates før midtbanespiller Julian Draxler er på plass. Paris Saint-Germain hentet tyskeren så sent som i januar, men er villig til å la 23-åringen gå etter å ha handlet blant andre Neymar for £200 millioner.