Tippeligaen 2016 – Parademarsjen

Før årets sesong sto flere lag frem og ville overta hegemoniet til RBK, som i 2015 vant både serien og cupen. Molde og Odd hadde spesielt håpet, et håp som tidlig skulle vise seg å være nytteløst.

Allerede fra første spark på ballen i serien sto Rosenborg frem som den klare vinnerkandidaten, og det skulle ikke gå mange rundene før det ble klart at trønderne igjen var i gang med en parademarsj mot et nytt seriegull. Vi skrev kun 24 September, en høstkveld på Molde Stadion, da RBK knuste hjemmelaget med 1-3.

Pål Andrè Helland plantet etter kampen RBK-flagget symbolsk i midtsirkelen på erkerivalens hjemmebane, og allerede 5 serierunder før slutt hadde trønderne vunnet gullet for 24 gang i klubbens historie.

Bak trønderne på tabellen skulle det utover sesongen bli langt jevnere, men etter en fantastisk sesong i Bergen, var det SK Brann som kunne juble for sølvmedaljer, mens Odd måtte nøye seg med bronsemedaljer. Hvor ble det så av forhåndstippede Molde spør du? De endte som nummer 5, etter at FKH passerte dem i siste serierunde og tok det som kan bli den siste plassen i neste års E-cupkvalifisering fra Romsdalingene.

Tidlig i årets sesong ble det også klart at FK Start slet tungt med poengfangsten, og ble det første laget som ble klart for nedrykk. Mer spennende ble det om den siste nedrykksplassen, dessverre for nordlendingene gikk Bodø/Glimt på et tap mot seriemesterne på Lerkendal i siste serierunde, og etter en hektisk høst måtte de innse at nedrykket var et faktum. Stabæk klamret seg til kvalifiseringsplassen og et fornyet håp om spill i den nye Eliteserien i 2017.

Sponset link:
Tippeligaen uten risiko